SUURED TÖÖD
JA SUURED TEOD
ON ASENDUNUD
SUURTE TIGUDEGA
KESKMISTE KONNADE
PISIKESTE PÕRNIKATEGA
KÕRGES ROHUS, RANNALIIVAL
PEESITAVAD PÄIKESEPAISTEL
SUMISEVAD, MÖRISEVAD
TEHA POLE MIDAGI
—
SUVI SIIN, JUH-HAI-DII! (…DI-RALLA)
—
SUMISE KOOS MEIEGA
SUMISE MEIST PAREMINI
SUMISE SUVISELT.
SUMM, SUMM
KARSUMM!
AUGUSTINI!
KUU RETSEPT – LIHTNE JA MURETU KREEKA SALAT
1 pea jääsalatit
pool pikka kurki
5 tomatit
mustad oliivid
200 g fetat
basiilikut (kuivatatud)
punast sibulat
basiilikut (värske)
KASTE
0.75 dl oliiviõli
0.25 dl veiniäädikat
0.5 tl musta pipart
sool
3 küünt Küüslauk (purustatud)
Lõika tomatid õhukesteks sektoriteks, viiluta kurk. Koori sibul ja lõika õhukesteks ratasteks. Pese salatilehed, kuivata ja rebi kaussi või vaagnale tükikesteks. Lao tomati- ja kurgitükid ning sibularattad salatilehtedele. Seejärel laota salatile kuubikuteks lõigatud feta ja oliivid. Puista üle kuivatatud puneme või basiilikuga. Sega kokku kastmeained ja nirista salatile. Lase veidi jahedas kohas maitsestuda ja serveeri. Kaunistuseks võid salatile puistata ka mõned värsked basiiliku- või punelehed.